Werken met een venster op de wereld
Je denkt er niet altijd over na, maar je zit elke dag opnieuw met de wereld aan je ontbijttafel. De sinaasappel die je perst komt uit Marokko, de kaas uit Nederland, de koffie uit Guatemala, de yoghurt uit Griekenland, de melk is van Duitse koeien en de quinoa is uit Argentinië aangevoerd. Het bestek is mogelijks Deens en de borden zijn gewoon Belgisch fabricaat.
Al die producten zijn op één of andere manier vervoerd tot ze in de winkelrekken terechtkwamen en tenslotte bij jou thuis. Maar niet alleen je ontbijtgranen, ook je sweater, je tandpasta, jouw smartphone zijn met veel zorg geproduceerd en tot bij jou vervoerd.

De transportorganisator is de man of vrouw die al deze goederenbewegingen beheert, die er zorg voor draagt dat alles in perfecte omstandigheden op tijd ter plaatse is, die ervoor zorgt dat alles met vervoerders, douane, klanten zo vlot mogelijk georganiseerd wordt tegen de beste prijs/kwaliteit verhouding. Hij of zij is iemand die graag met leuke collega’s werkt, die het leuk vindt om correct te communiceren met mensen van verschillende nationaliteiten en culturen.

Logistiek bediende: iets voor jou?

Beroepen die jou in vervoering brengen